2014. június 22., vasárnap

Játéknapló - 8. játék


8. játék: 2014. június 7. – az Olthatatlan Tűz Gonosz Elemi Hercege

  • A tűzóriás fészkén túl egy nagy, barlangi tó fekszik, furcsán fortyogó, bugyogó, kavargó felszínnel, a mélyből feltörő gázos-gőzös kipárolgásokkal. elkötve a tó széléről az óriási vascsónakház óriási kőladikját, a kompánia megkezdi átkelését a tavon.
  • A tó közepén egy szigetre bukkantok. A szigeten régi építmény áll, se előtte kiláncolva egy fogoly: egy eszméletlen, githzerai szerzetes. A szerzetes az elemi káosz síkjáról menekült renegát mágust, Moroshkau-t követte ideáig, de itt sajnos elfogták, és lassú kínhalál céljából kilógatták.
  • Az építmény Imixnek, a tűz elemi gonosz hercegének szentelt templom. Az építmény alatt, a rituális lángoló parázstartartókkal teli teremben "sikerül" megifézni egy falkára való, elemi lángból formált pokolkutyát. Kegyetlen harcban sikerül végezni velük, de sajna Loken, Moradin káplánja elveszett a harcban: elemésztette a pokolkutyák perszelő lehelete.
  • A társaság papjának elbúcsúztatása után tovább haladtok a bosszú reményében. Némi védelmi vonalakon áttörve a templom belső szentélyében éppen sikerül rajtaütni Moroshkaun, amint fő célját beteljesítette: sikerült tökéletesítenie az életerőből táplálkozó lángot, Imix ajándékát. Saját követőit elemészti a tűzben, és az élet energiái helyett Imix tüze által mozgatott teremtményekké változtatja őket - és persze a behatolókra uszítja őket.
  • Végül sikerül legyűrni Moroshkaut, maradék pokolkutyáit, és a lángoló csonváz-akollitusokat. A harcban segédkezett(?) a feláldozott törpék között manifesztálódott, a halálból Khal Axart védelmezni visszatért törpe megtorló is: Bjorn Jorgenson, a pszionikus képességű, halálon túli bajnok. De Imix szolgáját nem sikerült áldozatok nélkül legyőzni: minden erőfeszítés ellenére a szinte kiolthatatlanul lobogó lángok Garen életét is elvették. Az alkoholproblémás szellemlátó szelleme csatlakozott hű párducához a túlvilágon.
  • A játék végére 9,250 XP-tek lett, a 7. szinthez 10,000 XP-t kell összegyűjtenetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése